MICRODERMABRASIEMicrodermabrasie
is een mechanische peeling waarbij met behulp van aluminium oxide kristallen de bovenste dode laag van de huid wordt verwijderd. Daardoor worden nieuwe, levende cellen zichtbaar.
De gemiddelde tijd voor een complete celregeneratie is 4 tot 5 weken. Microdermabrasie bevordert tevens de aanmaak van nieuw collageen, waardoor de huid dikker wordt, fijne rimpels verdwijnen en de weerstand tegen de effecten van het ouder worden groter wordt.De aluminium oxide kristallen die worden gebruikt zijn, op diamant na, het meest harde materiaal. Tijdens een microdermabrasie behandeling kan de diepte en werking zeer nauwkeurig worden bepaald en zelfs per behandeld gebied worden aangepast. Bovendien is de behandeling pijnloos.
De voordelen van microdermabrasie zijn aanzienlijk.    Voordelen Microdermabrasie

 • Een complete verjonging van de huid
 • Vermindering van kleine tot matige fijne lijntjes van vroegtijdige veroudering
 • Stimuleert de celregeneratie en verbetert de microcirculatie in de huid
 • Stimulatie van fibroblasten voor collageenproductie
 • Littekenbehandeling
 • Vermindering van hyperpigmentatie
 • Beter opname vermogen van werkstoffen
 • Geen nadelige irritatie
 • Mag tijdens de zwangerschap of na een operatie worden toegepast
 • Pijnvrij    


 

Aandoeningen die behandeld kunnen worden met microdermabrasie :

 • Microdermabrasie is uiterst effectief bij de volgende huidindicaties:
 • Door de zon veroorzaakte pigmentatie
 • Melasma (zwangerschapsmasker) en ouderdomsvlekken
 • Comedonen (mee-eters)
 • Milia (gerstekorrels)
 • Fijne lijntjes en kleine rimpels
 • Acne en acne littekens
 • Overige littekens, vlekken
 • Grote en/of verstopte poriŽn
 • Ruwe, droge of schilferende huid
 • Overmatige vetheid van de huid
 • Verlies van elasticiteit
 • Beschadiging door UV-straling,
 • Grof huidreliŽf
 • Cellulites en striae
 • Gelaserde en niet-gelaserde plekken in elkaar laten overlopen na een laserbehandeling
 • Als behandeling voor een cosmetische operatie


Andere voordelen                                       
Geen risico op littekens en verkleuringen van de huid (alleen tijdens de behandeling van littekens bestaat dit risico, omdat het in dit geval nodig is om door te dringen tot het basale membraan) Optimale resultaten worden alleen door een reeks van behandelingen bereikt, gewoonlijk 5 tot 6 behandelingen met een tussenpose van 7 tot 10 dagen. De huid dient tijdens de microdermabrasie kuur thuis te worden behandeld met hoge concentraties Vitamine A, C en E om tot een optimaal resultaat te komen.

De huid
De huid bestaat uit drie lagen: de opperhuidde lederhuid en het onderhuidse vet en bindweefsel. Met microdermabrasie wordt alleen de opperhuid bewerkt. De opperhuid bestaat uit 4 of 5 lagen. Het stratum basale is de scheidingslaag tussen opperhuid en lederhuid. Daarin ontstaan nieuwe huidcellen, die zich langzaam naar boven, dus naar het oppervlak van de huid bewegen. Het stratum spinosum is de tweede laag, waarin de nieuw gevormde huidcellen nog veelhoekig van vorm zijn en melamine (die de kleur van de huid bepaalt) opnemen. In de derde laag, het stratum granulosum worden de huidcellen plat van vorm en bevatten donkere melamine korrels. Deze laag is ca. 5 huidcellen dik. De vierde laag, het stratum lucidum is alleen aanwezig in de haarloze delen van de huid, bijvoorbeeld van de handpalmen en voetzolen. Deze laag bestaat uit 5 laagjes heldere, inmiddels dode cellen. De bovenste laag, waarvan we het oppervlak zien, is het stratum corneum.Deze laag bestaat uit ca. 30 laagjes platte, dode huidcellen die voor het grootste deel bestaan uit keratine. Ze liggen als pannenkoekjes op- en naast elkaar gestapeld.De bovenste, dode cellen schilferen af en worden van onderaf steeds vervangen door nieuwe, jongere cellen. Het hele regeneratie proces van het ontstaan van een cel in de basale laag, tot het afschilferen van aan de oppervlakte duurt bij een normale huid 21 tot 27 dagen. De dikte van de opperhuid is sterk afhankelijk van de plaats op het lichaam. Op de oogleden is de opperhuid maar zoín 0,05 mm dik. Op de rug, handpalmen en voetzolen en andere plaatsen waar veel druk en wrijving op de huid wordt uitgeoefend, kan de opperhuid wel 1 tot 2 mm dik zijn. Ook in het gezicht, waar microdermabrasie het meest wordt toegepast, is de dikte van de opperhuid sterk verschillend.In tegenstelling tot chemische peelings met zuren, is met microdermabrasie de diepte van de bewerking volledig controleerbaar en dat is gezien de variabele dikte van de opperhuid een groot voordeel.

In tegenstelling tot chemische peelings met zuren, is met microdermabrasie de diepte van de bewerking volledig controleerbaar en dat is gezien de variabele dikte van de opperhuid een groot voordeel.

Wat doen we met microdermabrasie ?
Door tal van invloeden (zonlicht, roken, veroudering, slechte doorbloeding etc. kan de opperhuid er minder mooi uitzien. Met microdermabrasie wordt een deel van het stratum corneum weggeslepen. Daardoor komen de onderliggende huidcel lagen aan de oppervlakte te liggen. Die lagen zijn jonger, nog niet volledig gekeratiniseerd en roze van kleur. Het huidoppervlak is na de behandeling zachter, fijner van structuur en natuurlijker van kleur. Het is overigens niet zo, dat al na 1 behandeling het maximum effect is bereikt. Het weg slijpen wordt namelijk gestopt op het moment dat de huid rood begint te worden. Er is dan zoín 20 tot 50 micrometer (1 micrometer is 1/1000ste millimeter) van de huid afgeslepen, en dat is pas een deel van het stratum corneum. Het stratum corneum moet een aantal keren worden afgeslepen voordat er jonge en nieuw uitziende huidcellen aan de oppervlakte komen te liggen. Tussentijds moet de huid de gelegenheid worden gegeven nieuwe cellen te formeren, vandaar dat er enige tijd tussen de behandelingen moet liggen: een week tot maximaal 10 dagen is over het algemeen voldoende. Er zijn minstens 3 behandelingen nodig om een echt zichtbare verbetering in de huidstructuur te zien. Pas na 5 of 6 behandelingen beginnen ook fijne rimpels te vervagen, worden kleurverbeteringen bereikt, verminderen kleine Ė en acne littekens en begint de huid zich te verdikken en glad te trekken, mede doordat de fibroblasten meer collageen gaan produceren.

De voordelen van microdermabrasie
In tegenstelling tot fruitzuur-, scrub behandelingen en chemische peelings kan met microdermabrasie zeer nauwkeurig worden bepaald hoeveel van de opperhuid wordt verwijderd. De intensiteit kan worden aangepast aan het huidtype en de gevoeligheid van de huid. Door de variabele dikte van de opperhuid is dit een groot voordeel. De behandeling is pijnloos en er treedt na een behandeling geen overmatige huidirritatie op. De behandeling kan op elk huidtype worden toegepast, ook de donkere huid. Er zijn wel enkele contra-indicaties (zie hieronder), maar over het algemeen kunnen de meeste mensen zonder problemen worden behandeld.

Zwangerschap is geen bezwaar. De druk en prikkeling van het slijpmiddel op de huid stimuleert de celregeneratie en verbetert de doorbloeding en lymfevochtafvoer. Ook worden de fibroblasten geprikkeld tot het produceren van extra collageen, waardoor fijne rimpels verdwijnen en de huid een gladder aanzien krijgt.
Hyperpigmentatie wordt verminderd en omdat de huid na elke behandeling iets dunner wordt en overmatig talg is verwijderd, worden vitamines en andere werkstoffen beter opgenomen in de huid en kunnen daardoor effectiever werken. Omdat de huid na de behandeling weer langzaam dikker wordt, is het belangrijk dat de juiste verzorgende cosmetica, tussen de behandelingen in, thuis wordt gebruikt. Alleen dan wordt een maximaal resultaat verkregen. Wanneer een microdermabrasie kuur van 5 tot 10 behandelingen op deze manier wordt gecombineerd met het gebruik van speciale cosmetische producten, wordt een complete verjonging van het aanzien van de huid verkregen.

Het behandelingsproces
Om een optimaal resultaat te verkrijgen wordt microdermabrasie als een kuur aangeboden. Een kuur bestaat uit 5 behandelingen maar naar gelang de indicatie kunnen er ook 6 tot maximaal 12 behandelingen nodig zijn. Uit onderzoek is bewezen dat de bereikte huidverbetering 3 tot 4 maanden aanhoudt. Om het effect daarna op het maximale peil te houden zijn 2 tot 3 behandelingen nodig. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid eerst diep gereinigd, na afloop wordt er een kalmerend masker aangebracht gevolgd door een palmitaat van geconcentreerd Retinol (Vit. A).De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een Retinol bevattende crème en een sunblock. Een gemiddelde microdermabrasie behandeling duurt 60 minuten, afhankelijk van de toestand van de huid en de grootte van het te behandelen gebied. Meestal zult u na de eerste behandeling al verbetering in de structuur en het uiterlijk van uw huid bemerken.

Om het effect van de behandeling te ondersteunen en tot een zo goed mogelijk resultaat te komen is het noodzakelijk dat u uw huid tijdens de kuur verzorgt met aangepaste producten. Gedurende 28 dagen gebruikt u Re-vital Complex (A+C+E) in combinatie met Re-vital crème om de celregeneratie te stimuleren. Re-vital Complex bestaat uit een flacon Vit. C plus (C en E) en twee flacons pure Vit. A. Deze producten worden tijdens de kuur elke avond opgebracht. Tijdens en na afloop van de kuur beschermt u uw huid enkele weken met een sunblock om pigmentatie te voorkomen.

Indien u uw huid verzorgt met de producten van Dr. Baumann gebruikt u gedurende de kuur pure Vitamine A in ampul vorm in combinatie met Liposome MultiActive en de voor uw huid geschikte verzorgingscreme. Dr. Baumann heeft sinds kort een sunblock creme om tijdens en na de kuur te gebruiken.


 

Home | Behandelingen | Producten | Prijslijst | Nieuws | Aanbiedingen | Contact
Copyright ©2009-2013 | Beauty Centre Saliha | Created by IsoDesign.nl